Υπόθεση δικηγόρου Ηρακλείου: Τι απαντά στο Candiadoc ο Δικηγορικός Σύλλογος

Θέση, έστω και γενική, για την υπόθεση του δικηγόρου μέλους του που καταγγέλλεται για διάφορες αξιόποινες πράξεις σε σχέση με την οικονομική εκμετάλλευση πελάτη του, παίρνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, με επιστολή που έστειλε πριν λίγο στον υπεύθυνο του Candiadoc, Αλέκο Ανδρικάκη.

Δείτε:

Υπό έλεγχο δικηγόρος του Ηρακλείου, μετά από σοβαρή καταγγελία σε βάρος του

Ο δικηγόρος του Ηρακλείου, οι σοβαρές σε βάρος του καταγγελίες και το κουκούλωμα που επιχειρεί ο ΔΣΗ

Ο ΔΣΗ διακηρύττει ότι δεν παρεμβαίνει κανείς στις πειθαρχικές διαδικασίες, υπονοώντας ίσως ότι αυτές όντως έχουν δρομολογηθεί. Σε κάθε περίπτωση αναφέρεται στην υπόθεση χωρίς να θέτει ερωτηματικά και αμφισβητήσεις σε σχέση με την ύπαρξη της σοβαρής καταγγελίας.

Στη συνέχεια δημοσιεύουμε ολόκληρη την απάντηση της διοίκησης του ΔΣΗ, χωρίς να επιχειρήσουμε να απαντήσουμε ή να σχολιάσουμε πολύ συγκεκριμένα τις περίεργες αναφορές της και τα “ναι μεν αλλά” στο δημοσιογραφικό σχόλιο και την κριτική. Διότι απλά θυμίζουν πολιτικάντικες αναφορές που χρόνια ακούμε εντός και εκτός δικαστηρίων από πολιτικούς και πολιτικολογούντες οι οποίοι μονίμως ενοχλούνται από τη δημοσιογραφική κριτική και προσφεύγουν όπου δει για να την αντιμετωπίσουν και να την ακυρώσουν… Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νέα διοίκηση του ΔΣΗ, του κορυφαίου δηλαδή επιστημονικού φορέα, αυτού που εκπροσωπεί τους μαχητές και υπερασπιστές του Δικαίου, δεν είναι δυνατό να προσχωρήσει σε αυτή την πεπατημένη και στα δείγματα απέχθειας του βασικού στοιχείου της Δημοκρατίας, δηλαδή του δικαιώματος του δημοσιογράφου να κάνει κρίσεις και να ελέγχει την όποια εξουσία, ακόμα και με υπερβολικές αναφορές, όπως έχει διακηρύξει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στηρίζοντας την ελεύθερη κριτική των μμε.

Στο κάτω – κάτω, διατηρούμε τη σοβαρή επιφύλαξη αν ο ΔΣΗ θα αποδεχόταν ποτέ ότι έχει στα χέρια του τόσο σοβαρή υπόθεση αν δεν υπήρχαν οι δημόσιες αναφορές του Candiadoc. Ας αναμένουμε λοιπόν να αποδειχτούν αν είναι άδικες ή υπερβολικές οι επιφυλάξεις του σχολιασμού μας. Εμείς ευχόμαστε να αποδειχτούν υπερβολικές, για την ανάγκη να επικρατήσει το Δίκαιο.

Η επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος και το γενικός γραμματέας του ΔΣΗ, κκ Νίκος Λογοθέτης και Νίκος Καραγιάννης

Τον κ. Αλ. Ανδρικάκη, Υπεύθυνο του ιστοτόπου Candiadoc.gr

Με αφορμή ανακριβή δημοσιεύματα, αγνώστου συντάκτη, που φιλοξενήθηκαν στον ενημερωτικό ιστότοπο “Candiadoc.gr” σχετικά με δήθεν προσπάθεια υποβάθμισης ή ακόμα και συγκάλυψης, εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, καταγγελίας σε βάρος δικηγόρου – μέλους του, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι: 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, σεβόμενος τις θεσμικές διαδικασίες αλλά και τον ρόλο του ως θεματοφύλακα του δικαίου και της νομιμότητας, αντιμετωπίζει, διαχρονικά, με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία τις αναφορές- καταγγελίες που λαμβάνει, από οποιονδήποτε και αν προέρχονται και σε βάρος οποιουδήποτε και αν υποβάλλονται. Εκπτώσεις σε θέματα νομιμότητας και διαφάνειας δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ. 

Ο Δ.Σ.Η. στο πλαίσιο της θεσμικής του αποστολής, έχει συγκροτήσει τα προβλεπόμενα από τον Νόμο Πειθαρχικά Συμβούλια – τα οποία επιλαμβάνονται των αναφορών – χωρίς να παρεμβαίνει στο έργο τους. Τα πειθαρχικά όργανα, απολαμβάνουν εκ του νόμου λειτουργικής ανεξαρτησίας και ως εκ τούτου πρέπει να αφήνονται απερίσπαστα να επιτελούν το καθήκον τους, με γνώμονα τις ισχύουσες δικαιοκρατικές εγγυήσεις. 

Η ελευθερία του δημοσιογραφικού λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη. Τούτο 

όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παρερμηνεύεται ή να καθίσταται 

ανεξέλεγκτη. Η στοχοποίηση και ο ονειδισμός με αναφορές σε αθέμιτες 

συντεχνιακές πρακτικές και «κουκουλώματα», ως αποτέλεσμα ελλιπούς ή 

ανύπαρκτης δημοσιογραφικής έρευνας, εκφεύγουν της δημοσιογραφικής 

δεοντολογίας, αποτελούν δε αστήρικτη και ανοίκεια μομφή σε βάρος του 

Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, σας ενημερώνουμε ότι 

ουδέποτε υπήρξε καταγγελία που δεν διήλθε, δια των αρμοδίων οργάνων και 

της προβλεπόμενης εκ του νόμου διαδικασίας, της απαιτούμενης αξιολόγησης 

και διερεύνησης. Πολλώ δε μάλλον ουδέποτε επιχειρήθηκε οποιαδήποτε 

παρέμβαση σε αυτή τη διαδικασία, όπως αναληθώς διαλαμβάνεται στα 

συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Κατά συνέπεια οφείλετε να ανακαλέσετε τις 

σχετικές αναφορές κατά του Δ.Σ.Η. και να αποκαταστήσετε την αλήθεια. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί